Specialismen

1. Arbeids- en contractenrecht

Köker Advocaten richt zich binnen het bedrijfsrecht specifiek op het arbeidsrecht en het contractenrecht. Wij ondersteunen ondernemers bijvoorbeeld met het opstellen van arbeidscontracten: Hierbij letten wij op de kleine lettertjes! Ook staan wij u bij mocht er een geschil ten aanzien van een contract ontstaan. Tot procederen gaan wij enkel over wanneer dit in het belang van onze cliënt is, oftewel: in het belang van uw bedrijf!

2. Faillissementsrecht

Het kan zijn dat uw zaken niet goed lopen en dat faillissement dreigt. Laat u zich dan bijstaan door een advocaat van Köker Advocaten: Wij helpen u er doorheen! Maar het kan ook voorkomen dat u zelf de dupe bent van een faillissement van een ander: ook dan staan wij voor u klaar! In het geval van faillissement zijn er heel veel zaken die geregeld moeten worden en zaken die – mits goed behandeld – gered kunnen worden. Wij helpen u graag met het voorkomen van faillissement of het doorstarten van uw bedrijf en het afweren van bestuurdersaansprakelijkheid. 

3. Familierecht

Een van onze advocaten bij Köker Advocaten is gespecialiseerd in familierecht. Hij helpt u bij persoonlijke familiezaken, maar ook wanneer familiekwesties en zakenkwesties door elkaar lopen. Bijvoorbeeld wanneer u samen met uw partner een bedrijf heeft maar wil gaan scheiden of als bij een scheiding uw partner de helft van uw onderneming wil wat tot de ondergang van uw onderneming dreigt te leiden. 

4. Ondernemingsrecht

Ondernemen is risico’s nemen en dat doet u dagelijks. Dit betekent echter niet dat u blindelings overal in moet stappen. Grote ondernemingen hebben hele afdelingen die alles vooraf onderzoeken om de risico’s te verminderen. U verdient ook degelijk advies bij het ondernemen.  Voorkomen is in de meeste gevallen veel beter en goedkoper dan genezen. Zo is het met zakendoen ook. U kunt met een paar uur advies vele jaren procedures voorkomen en dus (tien)duizenden euro’s besparen.

Het juridisch advies Abonnement

Voor vaste klanten bieden wij ook korting op ons uurtarief. Denk niet dat u het zich niet kunt veroorloven of dat het teveel kost voordat u met ons contact hebt opgenomen. Ons nieuwe bedrijfsjuridisch advies abonnement biedt uitkomst voor de kleine en middelgrote ondernemer. De brochure over het abonnement kunt u in het Nederlands, Engels of Turks kunt u via het contactformulier of per mail via info@kokeradvocaten.nl bij ons opvragen.

In het bedrijfsjuridisch advies abonnement is inbegrepen:

• Juridisch advies per telefoon, e-mail of in persoon
• Opstellen of beoordelen van brieven
• Opstellen of beoordelen van contracten
• Uw bedrijf screenen op risico’s
• Uw onbetaalde facturen voor u incasseren
• Grote korting op uw advocaatkosten indien u moet procederen
• Dit alles tegen een van te voren afgesproken vast laag tarief

Vaak tekent u contracten die toch duidelijk zijn gaat het gelukkig vaak goed. Deze duidelijke contracten kunnen echter meer inhouden dan waar u rekening mee hield, juist omdat ze zo kort waren en er weinig in stond wat verkeerd kon worden begrepen. Het zijn dan de dingen die niet in het contract zijn opgenomen. Niet wat in het contract staat maar juist wat er niet in staat kan u dus nekken.

Als u wel een contract hebt getekend is het zaak om deze goed te begrijpen. De bewoordingen van het contract kunnen andere betekenissen hebben dan in het dagelijkse leven en ook andere gevolgen hebben dan u bijvoorbeeld als consument gewend bent. De algemene voorwaarden van uw contractspartij zijn vaak omvangrijker en houden ook meer in dan u vermoedt en gelden onbeperkt als u daar niets van zegt. Hebt u wel eens deze voorwaarden gelezen? Waarschijnlijk niet, als u bent zoals de meeste MKB ondernemers. Het is toch niet voor niets dat de grote ondernemingen dure advocatenkantoren van de zuid-as inschakelen om deze algemene voorwaarden op te stellen? Met een abonnement op ons bedrijfsjuridisch advies pakket kunt u deze taken aan ons overlaten en niet langer blind op uw contractspartij hoeven te vertrouwen. Vertrouwen is goed maar controle is beter.

De wetgever heeft de ondernemer aangemerkt als risicodrager (u neemt als ondernemer altijd risico’s) en bent u ook zelf verantwoordelijke voor de gevolgen van de door u getekende contracten, ook al had u deze niet begrepen.

Als u een abonnement van 10 uur per jaar afneemt betaalt u bijvoorbeeld €1.050,– per jaar exclusief BTW en hebt u al uw eigen bedrijfsadvocaat die met u meedenkt en adviseert tegen €105,– exclusief BTW per uur. Bij afname van meer uren gelden andere tarieven die afhangen van het aantal afgenomen uren. Mochten de door u afgenomen uren op zijn krijgt u van ons een waarschuwing en kunt u uw abonnement gewoon verlengen. Neem contact met ons op en we leggen het u graag uit en doen u een geheel vrijblijvende offerte.

Bovendien krijgt u ook nog eens een korting op het normale uurtarief en betaalt u maar €135,– plus 6% kantoorkosten en BTW in plaats van €205,– plus kantoorkosten en BTW indien u moet procederen.

Uw zaak aanmelden arrow       Contact opnemen arrow